Hegesztőgépek

Ádám és Ádám Kft

Tudja e, ...

hogy mi a MIG (Co) hegesztés?

A MIG (Fogyóelektródás) hegesztéshez a következő kellékekre van szükség: DC hegesztőgép, huzalelőtoló (különálló vagy beépített), megfelelő hegesztőpisztoly, huzal, reduktor és gázpalack (ARGON/CO2 80/20%). A huzal a hozaganyag, amit a hegesztőpisztolyon keresztül a huzalelőtoló adagol. Az ívhez szükséges áramot a gép pozitív pólusához csatlakoztatott hegesztőpisztoly továbbítja az invertertől a munkadarabig. A testkábel a gép negatív pólusához csatlakozik.

A hegesztőív gyújtásakor záródik az áramkör. A pisztolyon kiáramló nemesgáz védi meg az ívet és a varratot a levegőben lévő szennyeződésektől. A MIG hegesztés egy félautomata hegesztési mód, mert a hozaganyag adagolását a gép automatikusan elvégzi ugyan, de a pisztolyt a hegesztőnek kell kezelni.

- Gyors hegesztési lehetőség a folyamatos huzal előtolásnak köszönhetően.
- Nincs a varraton salak a védőgáz miatt.
- Egészen vékony (0,5 mm) vastagságú lemez hegesztése is lehetővé válik, a szükség szerinti alacsony hegesztési hőmérséklet használata következtében.

A porbeles huzallal történő fogyóelektródás hegesztésnek két fajtája van:
- Védőgáz nélkül
- Védőgázzal

Az első, védőgáz nélküli hegesztési mód hasonlít a bevont elektródás hegesztéshez, egyesítve a MIG hegesztés jellemzőit a gáz nélküli üzemmód előnyeivel. Ebben az esetben salak képződik, amit el kell távolítani. A második eljárásnál Argon/CO2 gáz ad az előzőnél nagyobb védelmet a varratnak. Ebben az esetben kevesebb salak képződik, ami elkerülhetetlen a porbeles huzal használata során. A porbeles huzal elhegesztéséhez a hegesztőpisztolyt az inverter negatív pólusához kell csatlakoztatni. A testkábel a pozitív pólusra kapcsolódik.

- A levegő páratartalma nem károsítja a hozaganyagot a biztos tárolás miatt
- Könnyen használható a gépesített hegesztési technológiák területén
- Költségtakarékos hegesztési forma
- Jó beolvasztási képesség
- Tartós, időtálló varrat
- Festett felületen való hegesztési lehetőség
- Védőgáz nélküli üzemmódban könnyen hordozható